Doen

Wandelen

Merksplas behoort tot het wandelnetwerk ‘Kempense Kolonies’.

De naam verwijst naar de voormalige landloperskolonies in Merksplas en Wortel.

De twee domeinen serveren vandaag een unieke mix van sociale geschiedenis, erfgoed en natuur.

Er valt nog veel meer te ontdekken op dit wandelnetwerk. Zoals de valleien van de fraai kronkelende Mark of Het Merkske in het grensgebied met Nederland, karaktervolle dorpjes als Zondereigen of het centrum van Hoogstraten, met het sfeervolle begijnhof en de

Sint-Katharinakerk.

Wandelnetwerk Kempense Kolonies serveert 435 km wandelplezier in Baarle (Zondereigen), Beerse, Hoogstraten, Merksplas, Rijkevorsel en Turnhout.

Meer info vind je terug op www.wandelknooppunt.be of koop de wandelkaart aan voor 8 euro in het toeristisch infokantoor.

Fietsen

Wandelingen met uitleg en plan


Des Heren Graven Bosschen 11 km

Vagebondjespad 6,5 km

Weldadigheidspad 5 km

Ontsnappingspad 10 km

Polar Bears wandeling  8 + 8 km

Romeinse wandeling 8,1 km

Wandeltriple Witte Kei

Wandeling Het Moer 9 km

Wandeling het Laarzenpad 9 km

Wandeling het Hoogmoerheidepad 11 km

Strikkewandeling 10 km

Winterwandeling  8,1 - 9 - 11 - 13,5 - 

24,5 km


 


 

Klik op de kleur voor de wandelfolder

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Merksplas behoort tot het fietsnetwerk ‘Antwerpse Kempen’.


Het fietsknooppuntennetwerk in de Kempen serveert je eindeloos fietsplezier. Het netwerk telt ruim 2000 km prima fietspaden. Deze zijn bovendien in twee richtingen bewegwijzerd. Het netwerk maakt gebruik van de allermooiste trajecten. Met extra aandacht voor veiligheid en comfort.

Meer info vind je terug op www.fietsnet.be of koop de fietskaart aan voor 9,95 euro in het toeristisch infokantoor.


Mountainbikenetwerk Kempen


 Sport, natuur en een flinke dosis adrenaline: de som van deze drie is een mountainbikeroute. Heerlijk met een Kempens bos als decor. Op verschillende locaties kun je terecht voor een stevige en uitdagende rit via een permanent bewegwijzerde route. Zowel geoefende fietsers als beginnende fietsers komen er aan hun trekken. Een aantal MTB routes zijn combineerbaar met elkaar en vormen een MTB netwerk van wel 482 km lang.


Meer info vind je terug op www.kempen.be/mountainbike of koop de fietsbox aan voor 21 euro in het toeristisch infokantoor.


Themafietsroutes

Biezenroute

Merksplas telt een 150-tal land- en tuinbouwbedrijven. De oppervlakte van alle cultuurgronden bedraagt ongeveer 70% van de totale oppervlakte. Met vooral veel jonge, ondernemende en energieke bedrijfsleiders zit er een stevige dynamiek in onze land- en tuinbouw. Ook de uitbreiding van de glastuinbouw in oppervlakte is indrukwekkend, waardoor het gehucht Koekhoven werkelijk de ‘Glazenstraat’ van Vlaanderen is geworden.


Koop de folder aan voor 1,5 euro in het toeristisch infokantoor.


Mountainbikeroute

Kolonieroute

Het mountainbikeparcours loopt in twee lussen over de grondgebieden Merksplas en Wortel (Hoogstraten). Door de variatie in het parcours biedt ze voor elke mountainbiker wat wils. De totale bewegwijzerde afstand van het parcours is 50 km.


Koop de folder aan voor 2 euro in het toeristisch infokantoor.


 

Ruiteren

Huifkartochten


Route huifkartochten

Legende bij huifkartochten

Meld- en Infopunt Routedokter