Samenwerken

Toerisme Merksplas vzw behoort tot het Land van Mark & Merkske. Dit is een toeristisch samenwerkingsverband dat werd opgezet in 2014 door de stad Hoogstraten en de gemeenten Merksplas en Baarle-Hertog.

Het Land van Mark & Merkske vloeit voort uit het eerdere samenwerkingsverband ‘Toerisme Grensland’.

Met gebundelde krachten zullen Merksplas, Hoogstraten en Baarle-Hertog de stroom van gezamenlijke toeristische projecten en evenementen blijven bevaren. Tegelijkertijd belooft het Land van Mark & Merkske een nieuwe wind te doen waaien doorheen het bestaande toeristische landschap. Merksplas, Hoogstraten en Baarle-Hertog zetten alle zeilen bij om samen de bezoekers van het Land van Mark & Merkske op gepaste en geheel eigentijdse wijze een onvergetelijke beleving te bezorgen.

Daarnaast werkt Toerisme Merksplas vzw nauw samen met gemeente Merksplas en met Toerisme Provincie Antwerpen.

Fietsen in het Land van Mark & Merkske


Deze fietskaart biedt je alvast enkele mooie, uitgestippelde routes. Elke route bevat drie centrale thema’s: natuur, grens en hoeve- en streekproducten. Zowel in Hoogstraten, Merksplas als Baarle-Hertog komen deze thema’s uitgebreid aan bod.


 De gemeenschappelijke deler van de drie fietsroutes bevindt zich halfweg tussen knooppunt 99 en 08. Hier ligt de Witte Kei. Dat dit een gemeenschappelijk punt is, mag je letterlijk nemen: hier komen de drie gemeentes immers samen. Na een recente ruilverkaveling zorgde de Vlaamse Landmaatschappij dat dit memorabele grenspunt bekroond werd met een modern monument.


 De fietskaart kan je gratis afhalen in het toeristisch infokantoor van Merksplas.


Meer info:      Infokantoor Toerisme

Winterse Bierwandeling in Merksplas, Hoogstraten en Baarle-Hertog-Nassau

Een fikse wandeling combineren met al het lekkers dat onze regio te bieden heeft!


Vanaf 2 oktober presenteren het toeristisch samenwerkingsverband tussen Merksplas, Hoogstraten en Baarle-Hertog-Nassau en ‘3 in de klok’ je dan ook graag de Winterse Bierwandeling. Je geniet van 3 troeven: een prachtige wandeling, pittig streekbier en Kempens krachtvoer. Bovendien steek je onderweg nog iets op over bier, bier brouwen, bier degusteren en bier combineren met streekproducten.


Er zijn drie Winterse Bierwandelingen uitgezet op het wandelknooppuntennetwerk: één op grondgebied Merksplas, één in Hoogstraten en één in Baarle-Hertog-Nassau. De afstanden gaan van 8 tot 10 km. Onderweg zijn er drie bierstops voorzien, al dan niet gecombineerd met een hapje of een gerecht.


De Winterse Bierwandelingen lopen t.e.m. 4 april 2021. Telkens op vrijdag, zaterdag en zondag kan je komen wandelen (behalve in Baarle-Hertog-Nassau, enkel op vrijdag en zaterdag). Minstens twee dagen vooraf én voor 15.00 uur reserveren bij Toerisme Hoogstraten of Toerisme Baarle is noodzakelijk. Deelnemen kost 32 euro.


Je kan de gratis brochure afhalen in het toeristisch infokantoor van Merksplas.

Klik op de folder om te downloaden