Samenwerken

Toerisme Merksplas vzw behoort tot het Land van Mark & Merkske. Dit is een toeristisch samenwerkingsverband dat werd opgezet in 2014 door de stad Hoogstraten en de gemeenten Merksplas en Baarle-Hertog.

Het Land van Mark & Merkske vloeit voort uit het eerdere samenwerkingsverband ‘Toerisme Grensland’.

Met gebundelde krachten zullen Merksplas, Hoogstraten en Baarle-Hertog de stroom van gezamenlijke toeristische projecten en evenementen blijven bevaren. Tegelijkertijd belooft het Land van Mark & Merkske een nieuwe wind te doen waaien doorheen het bestaande toeristische landschap. Merksplas, Hoogstraten en Baarle-Hertog zetten alle zeilen bij om samen de bezoekers van het Land van Mark & Merkske op gepaste en geheel eigentijdse wijze een onvergetelijke beleving te bezorgen.

Daarnaast werkt Toerisme Merksplas vzw nauw samen met gemeente Merksplas en met Toerisme Provincie Antwerpen.

Fietsen in het Land van Mark & Merkske


Deze fietskaart biedt je alvast enkele mooie, uitgestippelde routes. Elke route bevat drie centrale thema’s: natuur, grens en hoeve- en streekproducten. Zowel in Hoogstraten, Merksplas als Baarle-Hertog komen deze thema’s uitgebreid aan bod.


 De gemeenschappelijke deler van de drie fietsroutes bevindt zich halfweg tussen knooppunt 99 en 08. Hier ligt de Witte Kei. Dat dit een gemeenschappelijk punt is, mag je letterlijk nemen: hier komen de drie gemeentes immers samen. Na een recente ruilverkaveling zorgde de Vlaamse Landmaatschappij dat dit memorabele grenspunt bekroond werd met een modern monument.


 De fietskaart kan je gratis afhalen in het toeristisch infokantoor van Merksplas.


Meer info:      Infokantoor Toerisme

Klik op de afbeelding om te downloaden.

Bourgondische bierwandeling


Heerlijk toch, zo’n fikse wandeling in de najaarszon? Terwijl de natuur zich hult in warme herfstkleuren genieten jij en je gezelschap van een ontspannende namiddag, een stevig glas streekbier en een dampend bord ‘Kempens krachtvoer’. Het concept is eenvoudig: tijdens je wandeling van 10 km passeer je bij verschillende horecazaken. De horecazaken verwennen je met een verrassend streekbier en/of een bijpassend hapje. 

De laatste horecazaak serveert je tenslotte een welverdiend bord ‘comfort food’. Vanaf 1 oktober kan je een bierwandeling doen voor maar 32 euro in Hoogstraten, Merksplas en Baarle-Hertog-Nassau. De bieren zijn zorgvuldig geselecteerd door de Hoogstraatse biersommelier. 

Reserveren doe je tot 2 dagen voordien bij VisitHoogstraten of Visit Baarle.


Meer info:

Infokantoor Toerisme

Markt 1, 2330 Merksplas

014 63 94 77

toerismemerksplas@skynet.be

www.toerismemerksplas.be